2017-12-10

BERNSTEIN 100

THE JAZZ SIDE STORY

Szőke Nikoletta & Gájer Bálint

 

 

 

2018. augusztus 18-án lesz Leonard Bernstein születésének 100. évfordulója, melyről a világ számos pontján megemlékeznek. Ennek apropójából készül a magyar jazz- és könnyűzene két népszerű előadója, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint egy különleges műsorral, melyben a szerző legismertebb dalai jazzes köntösben szólalnak meg élvonalbeli hazai zenészek kíséretével.

Bernsteinhez – azon túl, hogy leginkább klasszikus zenész-karmesterként és musical szerzőként ismert – nagyon közel állt a jazz műfaja. Kevesen tudják, hogy fiatal korában jazzklubokban zongorázott. Ez az “attitűd” tetten érhető egész művészetében. A Szőke Nikoletta és Gájer Bálint nevével fémjelzett vadonatúj közös produkció a zeneszerző zseni ezen oldalát mutatja meg.

A koncert során elhangzanak Bernstein legismertebb melódiái: a Maria, a Somewhere, a Some Other Time (West Side Story) vagy az I Am Easily Assimilated (Candide) duettek és szólószámok formájában, a dalok között pedig a mesterrel is találkozhat a nagyérdemű ritkaságnak számító videó bejátszásoknak köszönhetően.

Közreműködik: Farkas Zsolt – zongora, Barcza-Horváth József – nagybőgő, Gyárfás Attila – dob